Leestijd: 5 minuten

We waren gisteren en vannacht weer eens getuige van een klassiek politiek toneelspel. Opnieuw werd de Nederlandse kiezer geschoffeerd en bleek ouderwets politiek gekonkel belangrijker dan de democratie. Rutte loog ouderwets met een stalen gezicht. Ollongren wist helemaal van niets. Jorritsma deed zich voor als een oude vergeetachtige dame en Kaag had haar zinnen zorgvuldig ingestudeerd. De oude coalitie, inclusief de Christenunie, weerhield Rutte van een afscheid uit de Nederlandse politiek. Waar op NPO 1 gisteren The Passion te zien was stak de oude coalitie op Politiek24 de kiezer, die nog gelooft in een goed werkende democratie, als judassen een mes in de rug. 

 

Omtzigt

Aanleiding voor dit alles was de gelekte zin: “Omtzigt: functie elders”. Een zin die heel toevallig op het bovenste papier stond die Ollongren “in alle haast” meegepakt had toen ze positief getest bleek op het coronavirus. Een positieve test zonder klachten, bij een vrouw die onderliggend lijden heeft, dit moet je toch te denken geven. Een paar dagen later bleek Ollongren opeens weer negatief getest te zijn, het kan verkeren. Opeens hadden alle betrokken verkenners en bewindslieden last van collectieve amnesie. Niemand had het over Omtzigt gehad en volgens Rutte ging ook niemand dit uitleggen in de Kamer. Uiteindelijk kwam het debat, gesteund door het CDA, er toch.

De leugens van Rutte

Op 25 maart leek Rutte nog samen met Kaag op te trekken. Ze spraken zelfs met een mond toen Rutte aangaf dat ze het beiden helemaal niet over Omtzigt gehad hadden tijden de gesprekken. Dit bleek later een leugen te zijn. De oplettende kijker weet allang dat met een stalen gezicht liegen Mark Rutte niet vreemd is. Zo loog hij over “geen geld meer naar de Grieken”, steun aan Syrische rebellen, zijn toespraak over groepsimmuniteit, de toeslagenaffaire en nog veel meer.
Daar stond hij dan gisteren in de Tweede Kamer terwijl hij van links tot rechts iedereen over zich heen kreeg. Het doet hem niets. Het was een zorgvuldig uitgewerkt spelletje. Het is een facade. Mark Rutte heeft al heel lang geen respect meer voor de Nederlandse kiezer of überhaupt voor de Nederlandse Staat. Rutte zet een masker op zodra hij voor de camera komt, maar staat in de achterkamertjes vierkant achter de globalistische Build Back Better agenda van de WEF, EU en VN. Dit masker was goed te zien na zijn speech en ondervraging in de Tweede Kamer. Toen hij weer terug ging naar zijn plaats was het eerste wat hij deed een opmerking maken (onhoorbaar) naar Kaag en breeduit lachen. Dit zei mij alles. Hij was te rustig, op zijn gemak, te vriendelijk naar Kaag. Het was een opgezet spelletje. 

Via via

Het enige moment dat het zweet een beetje uitbrak bij de heer Rutte was bij de onverwachte vraag van Thierry Baudet. Baudet vroeg wanneer de heer Rutte had gehoord dat hij Omtzigt toch genoemd had tijdens het gesprek met de verkenners. Het masker viel eventjes af en Rutte gaf het eerlijke antwoord dat hij hierover “via via ingelicht was om 07:30”. Dit is bijzonder. Rutte is nu namelijk officieel alleen een kamerlid en zou, net als alle andere kamerleden, na 09:00 pas geïnformeerd zijn. Baudet legde hier weer feilloos bloot hoe oneerlijk “het spel” gespeeld wordt.

Kamervoorzitter Arib schoof ongemakkelijk op haar stoel, Ollongren keek regelmatig schichtig om zich heen, maar een antwoord op de vraag wie “via via” nou geweest is, kregen we niet. Het vuur waarmee Rutte zijn bron “via via” beschermde was veelzeggend. Blijkbaar is het belangrijker om deze bron niet te onthullen, dan dat de kiezer het vertrouwen terug krijgt in een eerlijk formatie proces. De informant zal vermoedelijk een nog grotere beerput open breken over het niet functioneren van macht en tegenmacht.

Live kamerdebat mislukte verkenning

Rutte’s toespraak en ondervraging zit erop. Direct zegt hij wat tegen Sigrid Kaag en lacht hij breeduit. 

Rutte, Kaag en Hoekstra The Great Reset

Rutte, Kaag en Hoekstra staan achter precies dezelfde agenda. The Great Reset.

Judas Hoekstra

Hoe de kaarten erbij liggen in de formatie werd compleet duidelijk op het moment dat de huidige demissionaire coalitie tegen de ingediende motie van wantrouwen stemde. Ook Hoekstra die eerder in het debat nog zo fel uit de hoek leek te komen richting Rutte stemde tegen. Dit moet als een mes in de rug voelen voor de heer Omtzigt. De Build Back Better “nu doorpakken” agenda moet natuurlijk wel doorgang vinden. Een nieuwe samenwerking lijkt ver weg als het CDA nu zou instemmen met het wegsturen van een demissionair Minister-President van de VVD. Een schandalige vertoning.  

Het “nieuwe leiderschap” van Kaag

Tijdens de weken voor de verkiezingen was Kaag 24/7 te zien bij de NPO en diverse praatprogramma’s. Haar boodschap van nieuw leiderschap moest en zou door de strotten van alle Nederlanders geduwd worden. Op social media maak ik er geen geheim van wat ik van deze vrouw vind. Ik vind haar totalitair en zeer gevaarlijk. Zo pleit ze voor een medische apartheid staat, waarbij gevaccineerden meer vrijheden hebben dan ongevaccineerden. Ze wil een samenleving waar je ziek bent totdat je het tegendeel bewijst, dit is niet mijn soort samenleving. De klimaatagenda (WEF, VN) en gekmakende identiteitspolitiek zijn nog twee redenen waarom ik haar gevaarlijk vind.
Deze vrouw is, oplettende kijkers weten dit al langer, zorgvuldig voorbereid op haar rol als Minister-President. Ze moet en zal het worden. Ze heeft een indrukwekkend cv waar elke globalist U tegen zegt. Ze is oud ondersecretaris-generaal bij de Verenigde Naties, ze zit in de Raad van Toezicht van het World Economic Forum en ze maakt onderdeel uit van de Global Preparedness and Monitoring Board bij de WHO. (advies bij pandemieën)

De manier waarop ze gisteren Rutte te woord stond was zo onecht, zo ingestudeerd, ik werd er onpasselijk van. De wegen zouden hier scheiden, zei ze, om vervolgens alleen een (zeer lange zorgvuldig voorbereide) motie van afkeuring in te dienen.

Voorspelling

In de voorgaande tekst mag duidelijk geworden zijn dat ik denk dat dit een opgezet toneelspel is geweest. Er is nog een reden waarom ik denk dat dit een opzet is geweest. Op 31 maart heeft Mark Rutte (VVD) samen met Kajsa Ollongren (D66) en Ferd Grapperhaus (CDA) 6 wetsvoorstellen voor Grondwet wijziging ingediend. Wetsvoorstellen waarbij o.a. het briefgeheim uitgekleed wordt en waarbij Nederlanders opgesloten kunnen worden in eigen land, als dit bij (tijdelijke) wet bepaald is. Terwijl iedereen afgeleid werd door de perikelen rondom Omtzigt, werd dit er even snel ingefietst.

De gehele oppositie (73 Kamerleden) steunde vannacht een motie van wantrouwen. Dit zal ook betekenen dat deze partijen niet meer met Rutte om de tafel willen zitten voor het vormen van een regering. Rutte deerde het niet, hij stond diep in de nacht alweer lachend voor de camera te vertellen dat hij het vertrouwen wil herstellen. Hoe makkelijk is het nu voor mevrouw Kaag om te opperen dat het vertrouwen in Rutte te laag is om hem nog eens het ambt van Minister-President te gunnen? Te makkelijk.
Er komt “nieuw leiderschap” in de vorm van mevrouw Kaag als Minister-President, precies volgens plan. Rutte kan met opgeheven hoofd naar een machtige baan in Brussel vertrekken. We doen een glas, een plas en alles loopt precies weer in de pas. Op naar The Great Reset, de globalistische heilstaat.

STEUN

ANNSTRIKJE

Share This