Leestijd: 2 minuten

Een nieuwe ronde, nieuwe kansen voor de aanwezige journalisten bij de persconferentie. Ik erger mij al vanaf het begin van de corona situatie aan het niveau van de vragen tijdens de persconferentie. Daarom heb ik eind oktober 2020 besloten om de vragen voor ze voor te bereiden. Ik vind het onvoorstelbaar dat deze journalisten dezelfde journalistieke opleiding als ik hebben genoten en daar zulke kinderlijke vragen stellen.
Ik kan talloze vragen bedenken, onderstaande vragen zijn een selectie van deze vragen. Dit keer behandel ik de thema’s testsamenleving, vaccinaties, effect van de maatregelen en belangen.

 

Effectiviteit coronamaatregelen

De avondklok werd ingevoerd om de Britse variant tegen te gaan. Volgens u, de heer Rutte, was deze variant “letterlijk levensgevaarlijk”. Nu horen we er niets meer over. Ook over de “gevaarlijke” mutatie E484K horen we niets meer. Hebben ze een functie elders gekregen?

In 2021 sterven er tot nu toe minder mensen dan verwacht (alle oorzaken), er is ondersterfte. Hoe valt dit te rijmen met de paniekverhalen over een aanhoudende pandemie?

Wordt er inmiddels onderzoek gedaan naar het effect van de getroffen maatregelen op de economie, geestelijke gezondheid en overige gezondheidszorg? Is er überhaupt ergens onderzoek dat onomstotelijk vaststelt dat maatregelen als een avondklok, sluiting winkels en mondkapjes enig effect hebben?

 Texas is sinds een maand volledig open. Maatregelen kunnen vrijwillig getroffen worden door inwoners. De covid situatie blijft daar stabiel. Onlangs zagen we een afgeladen stadion in Arlington Texas, 40.000 mensen, zonder test of vaccinatieplicht. Waarom zijn maatregelen en test- en vaccinatiedwang nodig in Nederland?

Testsamenleving

Op 1 mei gaat, als daarmee ingestemd wordt, de tijdelijke regeling testbewijzen in. Hiermee veranderen burgers die niet kunnen bewijzen “gezond” te zijn in tweederangsburgers. Is het openingsplan waaraan u zegt te werken verbonden met deze tijdelijke regeling? Wat gebeurt er met mensen die niet willen testen of injecteren?

Hopelijk vindt u net als ik dat het zelfbeschikkingsrecht een groot goed is. Kunt u mij uitleggen waarom u denkt dat medische apartheid, een “ziek totdat je het tegendeel bewijst” samenleving een goed idee is? Sinds wanneer bepaalt een overheid wat essentieel is voor mij als burger? #testsamenleving

Belangen

Waarom heeft de Stichting Open Nederland 925 miljoen euro van het ministerie van VWS gekregen? Wat er met dit geld gaat gebeuren is compleet onduidelijk. Verantwoording hoeft de stichting niet af te leggen. Afspraken die gemaakt zijn blijven geheim. Welke afspraken gelden hier en wat verdient de Stichting hieraan?

Alle covid injecties hebben een voorwaardelijke toelating gekregen. Dit gebeurt bij grote noodzaak en/of een onvervulde behoefte, omdat er geen andere medicatie beschikbaar is. Waarom negeert het ministerie van VWS  het gebruik van bijvoorbeeld ivermectine in de eerste lijn?

Vaccinaties

In 2015 werd het European vaccine action plan gelanceerd (2015-2020) waar ook Nederland voor getekend heeft. Een plan voor een digitaal vaccinatiepaspoort met strengere controlesystemen. Dit stond dus al vast. Waarom heeft u dit nooit benoemd?

In mei 2020 heeft Nederland “digital health passports” ingekocht bij het bedrijf VST enterprises. Waarom is dit toen gedaan? Er kon toen toch nog geen sprake zijn van een coronapaspoort?

STEUN

ANNSTRIKJE

Share This